SVARTEDALENS HUSKY

Blog

view:  full / summary

Ny Hemsida :https://svartedalens.wordpress.com

Posted by Niklas on November 10, 2014 at 4:10 PM Comments comments (0)

 Vi har nu en ny hemsida ni gärna får besöka oss på : https://svartedalens.wordpress.com

Tånga Hed 2014

Posted by Niklas on September 13, 2014 at 9:35 AM Comments comments (0)

Förra helgen var det så dags för Sphk västras Utställning och polarhundsträff i Tånga hed . Vi åkte ner på fredag kväll redan. Lördag morgon kl 9 började själva utställningen med domare Ellie Marie Klepp. Vi hade anmält alla unghundar + Blitzen och Nessa .


Först ut skulle Ruby . Han är ju inte riktigt lika kontaktsökande som sina systrar och även om han gärna kommer fram till folk och pussar på dom vill han gärna göra det i sin takt och är inte jätte förtjust i att folk klämmer sig på han detta i kombination med att han pratar hela tiden vad man än gör, gör det lite svårt i utställningringen . Han sprang jätte fint och stod bra när domarn klämde igenom honom men när hon kom bakifrån och skulle kolla tänderna på han så morra han till vilket var synd domarn sa att han skulle fåttt excellent men nu åkte ut på en gång så det var det blev tyvär ingen avel eller uppfödar grupp heller då , har tänkt att vi ska öva på detta ett par gr men det blir liksom aldrig av .RubyHursom efter Ruby var det för våran del Tolovana och Galena som vi anmält i unghundsklass tikar . Båda skötte sig bra och Galena fick excellent och blev 3e bästa tik, Tolovana fick excellent med ck och placerade sig som bästa tik 1 =) .


Näst på tur var Minto som vi anmält i öppenklassen för att vi skulle slippa leta upp en handler till henne om vi ställt henne i unghund samt att hon enligt oss såg mest vuxen ut . Även Minto skötte sig även om hon är lite svårare att ställa än sina syskon . Hon fick excellent och sluta som 3e bästa tik. Efter Minto var det Nessa i bruksklass. Nessa behöver bara 1 cert till för att bli Seuch men hon har kvar en stor kall fläck på bröstet sen hennes skada i sommras hon skötte sig iaf bra och sluta även hon som 3e bästa tik =)


Nessa i ringen


Till sist var det dags för Blitzen i championklass hon gick mot Ylwas fina Maggan . Idag blev det Blitzen som drog det längsta strået och vann båda fick excellent med Ck . Så nu hade vi alltså Blitzen och hennes dotter Tolovana som skulle in i bästa tik klass . Jag tog Blitzen och Marie tog Tolovana . Vi fick springa ett par varv medans domarn plocka bort fler och fler hundar tilslut var det bara dom 4 st kvar som skulle placera sig och bland dom var både Blitzen och Tolovana =) Det slutade med Blitzen som Bästa tik 1 totalt och Tolovana som 2a bästa tik !! =) Riktigt roligt specielt med Tolovana faktiskt .


I bäst i ras så gick Blitzen mot Ylwas fina IO vi fick springa ett par varv och tillslut placerade domaren IO som BIR och Blitzen som BIM , Grattis Ylwa ! samma hundar blev även BIR/BIM Bruks då båda är bruks meriterade .


Isdimma Blitzen BIM/BIM bruks                                           Snowstreams IO  BIR/BIR bruksEftet sjävla utställningen tog vi det chill och pratade med massa trevligt folk som vanligt senare på kvällen var det föredrag om att åka nordiskt med hund av Inge Eklund och efter det gemmensam middag . Vi stannade kvar tills på söndagen då det var dags för västras lilla skojrace . Jag körde ett 4 spann med Blitzen- Galena Ruby och Nanoq samt 1 gång med kickbike med Nessa och Minto . Dom jobbade på riktigt bra och det är bra tävlings träning för dom .


Tack alla för en trevlig helg !

SKK nationella utställning i Backamo

Posted by Niklas on August 26, 2014 at 8:50 AM Comments comments (0)

I söndags var vi på utställningen i Backamo , det är nog den utställningen som är närmast oss tar runt 40 min att köra dit från oss . Vi hade bara anmält Calle som nu är veteran och som inte ställts på länge så vi tänkte det skulle vara skoj . Det var 20st anmälda i rasen om jag minns rätt även om det var några som inte dök upp . Calle sköte sig fint som vanligt och lyckades inte bara med att bli bästa veteran utan bäst i Rasen =) =) mycket skoj att lyckas med detta med en veteran

Calle har ju en gedigen meritlista från utställningar och skoj att kunna hålla ställningarna även som veteran !Det blev en lång väntan på finalerna och i mestadels ösregn men som tur var var det många vänner på plats då oxå malamute ringen var precis brevid oss . I Bis veteran så blev vi tillslut placerade på en 2a plats !! =) vi han knappt ta emot rosetter och foder innan vi fick springa vidare till förhands granskningen inför finalen i grupp 5 här fick jag oxå sällskap av Lena och Sandra med sina fina Grönlandshundar samt Malamute ! Calle har visserligen placerat sig i gruppen flera gånger förut men konkuransen är stenhård och med storvinnande Faraohundar , amerikan akitas osv och nu desutom som veteran men vi lyckades att placera oss som 3e bäst i grupp 5 =) Så man kan säga att vi är mycket nöjda med denna helg


Tack Tina och Johanna för att ni tog kort och väntade kvar tills finalerna var klara !
Det har ju blivit desto mindre SKK utställningar för våran del på senaste då vi satsar mer på dragtävlingar, och Nikita och Calle är ju dom hundar som gått riktigt riktigt bra på utställning ( även  om flera av våra andra oxå gått bra) men tänker då på stora länsklubbsutställningar ,grupp placeringar osv . Calle är ju 8 nu och Nikita blir 6 dom är ju välmeriterade båda 2 men vi kommer väl att ställa ut dom nångång då och då för skojs skull iaf,Planer

Posted by Niklas on August 21, 2014 at 1:05 PM Comments comments (0)

Nu drar äntligen träningen igång på riktigt känns det som även om det fortfarande är ganska varmt och man inte kan köra specielt långt eller hårt . Vi har planerat in några utställningar samt ett par barmarks tävlingar vi tänkt åka på och det ser nu ut som följande

31 augusti : Officiel utställning i Backamo ( SKK) dit vi bara anmält Calle

6/7 september : Sphk västras officiela utställning / polarhundshelg i Tånga hed

14 september  : Officiel utställning i Eslöv ( SKK) dit vi bara anmält Nessa

19/21 september : Rasspecialen för Siberian Husky i Idre

4 oktober : Höstdraget i Hällefors ( barmarks tävling)

5 oktober : Dubbeldraget i Filipstad (barmarks tävling)

11/12 oktober : Barmarks SM i Mora

25/26 oktober : Nybro Draget ( barmarks tävling)

sedan kör vi eventuellt skåne draget 15/16 november då är unghundarna tävlingsklara så kanske kör den som en första tävling för 1 eller 2 av domTolovana vilar sig iform inför vintersäsongen ;)


Så det blir fullt upp med aktiviteter framöver =) Snö tävlingarna har ju inte kommit ut än så vi får se vilka det blir men ser fram emot dom mest då unghundarna då får vara med och tävla. På barmarksäsongen är dom fortfarande för unga för tävling ( förutom skånedraget då;)


Hoppas vi ses i spåren !Blitzen SEUCh och Bil strul

Posted by Niklas on May 6, 2014 at 3:45 PM Comments comments (0)

Sen den 25 mars då jag lyckades krocka med våran Subaru har det varit konstant bil problem . Lämnade in subarun på lackverkstan och fick då reda på att det kommer att ta ett tag att få den fixad minst 2 veckor, Det kommer visa sig ta mycket längre tid än så närmare bestämmt 41 dagar då jag idag fick tillbaka bilen , Först var det fel front dom fått levererat sen saknades krock sensorer nu när jag väl fått den så ska fortfarande en till strålkastare bytas ut när dom får den ;/ . Under tiden Subarun var på verkstan pajade oxå våran Berlingo som nu efter åtskiliga tusenlappar rullar igen . Jag fick låna en firma bil att köra hem med under tiden subarun var på verkstad och oxå denna bil pajade då höger framfjäder bara lossade helt plötsligt på motorvägen. Så hoppas nu verkligen vi slipper bil strul framöver nu !


Hursom lyckades vi ta oss ner på den första sphk utställningen för säsongen i Vaggeryd . Det var många siberian Husky anmälda 109 om jag minns rätt så det blev som så att Tina Pärmo som eg skulle döma de andra raserna också fick döma siberian valparna samt junior klassen som vi ju hade Galena , Minto , Tolovana och Ruby anmälda i , Göran Hallberger dömde resterande siberian Husky .


Först ut av våra hundar var Ruby i Junior Hanar, han är inte så förtjust i att bli klämd på så såg mest detta som bra träning för han och det gick bra han fick ett excelent och blev 2a bästa hane i sin klass. Sedan var det dags för hans systrar . Jag tog Galena , Marie tog Tolovana och Tina( min syster) tog Minto. Det gick oxå mycket bra för tjejerna Minto blev 1a i sin klass med excelent och ck , Tolovana 2a med excelent Ck och Galena 3a med excelent, riktigt bra debut för dom i sin första officiela utställning ! =) . Nästa klass vi skulle in i var Bruksklass tikar där vi hade anmält Blitzen och Nessa båda 2 var kraftigt urfällda och det var mycket hundar med så hade inga stora förhoppningar , Nessa fick excelent och domarn gilade henne mycket men tyckte hon var för tunn för dagen vilket vi kunde hålla med om, Blitzen tyckte han oxå om och efter många varv i ringen togs hon upp som hund nr 1 trots att hon inte alls var i kondition nu var oddsen ganska stora att vi kunde ta hennes sista cert vilket vi inte hade haft några förhoppningar på innan , Det var dock några veteraner kvar som hade bruksmerit och skulle kunna få det men ingen av dessa går vidare från veteranklass . I bästa tik klass är det många tikar med. Från oss är Blitzen , Tolovana och Minto med . Tolovana är först av våra att bli avtackad , därefter åker Minto ut som hund nr 5 precis innan placering vilket är väldigt bra för en junior tik att hamna så högt upp =) . Blitzen Blir placerad som nr 4 totalt och är den som får ta emot certet !! då Vinnaren redan är champion och dom andra 2 tikarna inte är bruksmeriterade . Blitzen blir alltså Svensk utställningschampion =) vilket var väldigt roligt


Blitzen och hennes valpar Bis 1 i avelsklass


Vi ställde oxå upp i avelsklass där vi vann och blev BIS 1 ! =) och i Uppfödarklass där vi blev 2a bästa grupp av väldigt många vilket är väldigt roligt extra roligt att det går bra med ens egen uppfödning

en uppdatering

Posted by Niklas on April 22, 2014 at 2:20 PM Comments comments (2)

Nu var det väldigt länge sedan vi uppdaterade bloggen har inte riktigt funnits tid ;) . Men ska försöka få med lite av det vi hunnit med på senaste


I februari var det så dags för årets enda snö tävling Polarhundsmästerskapen i Orsa , Vi bodde hos Nanoqs uppfödare Malin Sundin och fick även låna in en 4e hund ( Tia) till spannet av Malin. Efter 2 dagars tävlande slutade vi på en 5e plats =) 
packat och klart


I Mars åkte vi upp för en veckas rekreations körning i Drevdagen och valparna fick testa att dra på snö för första gången vilket gick kanon =)
Men Mars blir ingen månad vi kommer minnas med glädje då våran älskade Skacke fick somna in 11,5 år gammal ;( . vi hade märkt att han spytt upp blod och tog in honom till veterinär som konstaterade en stor tumör i halsen . Vi ville inte att hans sista tid i livet skulle bli av lidande så vi valde att ta bort honom på en gång då han alltid och fortfarande var en glad och kelig och arbetsglad vovve .Vi kommer verkligen sakna fina Skacke som tur är lever han vidare genom våra valpar som han är farfar till .


i April var det så åter dags för en barmarkstävling ( Nybrodraget) Vi ställde som vanligt upp i 2RC klassen som hade ett ganska stort startfält. Blitzen och Nessa jobbade på bra och bortsett från ett trassel så gick rundan kanon efter första dagen låg vi på en 1a plats med 2an och 3an tätt i häl . Dag 2 jobbade dom oxå på bra upplevde det som att det inte var riktigt samma tryck från start vet inte om det berodde på att vi inte hade någon att jaga efter i start kanske men dom jobbade ändå på i ett bra tempo hela rundan vi körde lite långsammare dag 2 även om vi inte hade något strul vi tappade vår ledning med 4 sekunder och Slutade på en 2a plats men är mycket nöjd över vårat silver och framför allt att hundaran jobbat på bra !


Nu blir det sommarvila inga fler tävlingar på ett tag och vi drar ner en del på dragträningen men försöker att köra lite så långe tempen tillåter . I sommar blir det väl en del utställningar men har inte riktigt bestämmt vilka än förutom Sphk södras utställning i Vaggeryd som vi kommer besöka nästa helg där har vi anmält Blitzens valpar samt Blitzen och Nessa som båda behöver 1  cert till för att bli SE UCH men båda är nu totalt urfällda så inte så stor risk för det nu kanske ;)

barmarks SM och SOC

Posted by Niklas on October 31, 2013 at 2:05 PM Comments comments (0)

Den 19-20 oktober var det så dags för barmarks SM i filipstad. Jag hade tagit ledigt på fredagen så vi skulle kunna komma upp i tid och gå banan samt beskitiga hundar och fordon osv . Vi kom iväg lite sent men han precis upp så jag kunde köra banan med Nanoq och Skacke innan det blev mörkt. Vi hade bokat en liten stuga som låg bara en 5-10 minuter från tävlingsplatsen och där bodde oxå flera andra deltagare . Det var över 280 starter på detta SM så det var mycket folk . I min klass 2rc var oxå en av de största klasserna med 20 anmälda ekipage . På lördag morgon kom vi upp på tävlingsplatsen i god tid , Det var ganska behagligt väder på morgonen någon minus grad men vi skulle inte starta på ett tag så det han bli några plus och sol men ändå helt okej . Vi kom iväg lite sent till start missade han som starta före men han fram till startfållan när det var en 30 sek kvar .


Blitzen och Nessa gick ändå iväg bra och dom höll ett ganska bra tempo banan igenom dock saknade jag lite tryck uppför specielt på slutet men tyckte ändå att dom jobbat på bra . När vi senare fick se resultat listan såg jag att vi låg på 4e plats med 4 sek till bronset och 24 till guldet så det var bara ladda om inför dag 2, med i bakhuvvet vet jag att dom brukar gå bättre dag 2 .


På söndagen var det ändå lite kallare ute än det var dagen innan . Denna dag är vi i start i tid och beöver inte stressa fram till starfållan ;) . Blitzen och Nessa gick iväg riktigt bra och när vi kört lite mer än halva banan känner jag att det har definitivt gått fortare idag riktigt bra tryck i vovvarna . När man kört runt 3,5 km kommer man in mot mål men ska sedan svänga av för att gå ytterligare än 2 km innan man kommer till mål och här han jag köra en bit minns inte riktigt hur långt så kände jag att framdäcket kändes konstigt , Skiit oxå jag har punka !!! inget man vill få på barmarks SM specielt som vi körde för pallplats . aja det var ju inte såå långt kvar så beslutade mig för att sparka allt vad jag hade och hundarna drog faktiskt på riktigt bra trots att det gick trögt att köra på fälgen så när vi väl kom i mål var man ju inte helt nöjd men med hundarna var jag iaf riktigt nöjd dom hade jobbat på riktigt bra och lyckades trotts detta behålla våran 4e plats nu med 3sek till bronset vi hade förbättrat vår tid med 12 sek mot dag 1 =)


skit däck !


Tyvär har jag inga bilder från själva tävlingen


Helgen efter var det dags för Scandinaviska mästerskapen i i Nybro SOC


Vi har lixom tidigare år boende i ett trevligt hus tillsammans med Malin Granqvist och Johan Olsson , Sen var även Min syster Tina och Daniel med Tilde och hennes kompis Maja med i år .


Till denna tävling hade vi investerat i en ny kickbike ;) vi hade redan innan planer på att skaffa en ny och ha till tävling och ha kvar den gammla till träning då den är sliten lite här och var så vi passade på att köpa en direkt av kickbike på plats i Filipstad helgen innan .


Denna tävling var det dock mycket varmare temperatur på, 14 grader och väldigt hög luftfuktighet var det vid start på lördagen :/ . Minns inte exakt hur många starter det var men har för mig 23-24 st ? . När det så var våran tur att starta kände jag inte alls igen Blitzen hon gick inte på alls med tryck utan Nessa fick driva på själv efter ett tag gick Blitzen på mer och mer och dom höll väl galopp större delen av banan men det var ingen snabb galopp detta kan ju såklart bero på att det var väldigt varmt , aja bara ladda om inför dag 2 och hoppas dom går bättre vi låg nu på en 8e placering men det var väldigt tajt då det iaf bara var en 16 sek till pallplats .


Till dag 2 hade arrangören kortat banan till 4 km pågrund av värmen , Men får våran del började det likadant inget tryck i början på Blitzen men kom igång mer och mer och dom sprang ju såklart på hela banan men inte med den explosivitet jag brukar se . Vet inte om det kan bero på att hon var i höglöp men det har jag aldrig upplevt som något problem tidigare eller om det helt enkelt var värmen , Dom gick iaf imål med god fart och glada båda dagarna så dom tog inte ut sig såppas så dom blivit överhettade i värmen . Vi klättrade en placering och slutade på en 7e plats .


Vi vet inte riktigt i dagsläget om det blir någon mer barmarkstävling i år eventuellt kör vi skånedraget , Nu har ju Blitzen skadat sin sporre oxå så får se om vi kan komma igång med träningen nu snart utan att hon får ont förhoppningsvis . Och det är inte många dagar kvar tills valparna är 6 månader och då har vi tänkt att försiktigt börja träna dom lite i spannet vilket ska blir riktigt , riktigt roligt =)

sista utst?llningen och f?rsta dragt?vlingen

Posted by Niklas on October 10, 2013 at 2:20 PM Comments comments (2)

I helgen var vi iväg till Herrfallet ( Arboga) på sphk:s utställning där i år Ewa Widstrand dömde Siberian Husky . Vi hade bokat en lite större stuga tillsamans med min syster med familj. Vi kom upp ganska sent på fredag kväll så det var bara att mata hundar och gå och lägga sig


På lördagen var det upp tidigt så hundarna han stå ute lite på stakeouten innan det var dags för själva utställningen. Vi hade anmält alla våra valpar samt Blitzen som vi inte ställt på länge pga valparna och Nessa som nu står för championat.


Först ut var Ruby som domarn tyckte mycket om men han är inte så förtjust i att visa tänder och visar det gärna vilket inte var så uppskattad så det får vi öva mer på . Han fick iaf Hederspris men när han senare gick emot Mari lilja:s 6-9 månaders hane Shejrix Boggieman så drog han det kortare strået och åkte ut .


När det var dags för tikarna fick dom alla oxå väldigt fin kritik och Hederspris , återigen stod dock Tolovana som segrare 2a Galena och 3a Minto . Tack Ylwa för hjälpen med Minto!


I Bir valp gick Tolovana mot Shejrix Boggieman och hon slutade som  vinnare och BIR valp =) Vi ställde oxå valparna i uppfödarklass samt avelsklass . I avelsklass var båda Tasse och valparna samt Blitzen och valparna, domarn tyckte mycket om båda grupperna men idag vann Blitzen . Uppfödarklassen fick oxå mycket fin kritik så det var roligt                                   Avelsklassen  . (Tack för handler hjälpen Malin och Ylwa)Vi ställde ju själva inga vuxna hanar men jag fick hjälpa Ylwa med fina Ola . Dock var domarn inte specielt givmild i bedömningen av hanarna knappt någon hund fick excelent förutom championklass hanarna samt någon veteran hane har jag för mig ? .


Nästa klass för oss var bruksklass tikar där både Nessa och Blitzen var anmälda . Nessa ställde Marie och jag ställde Blitzen . Nessa var inte alls sugen på utställning idag men både hon hon Blitzen fick iaf Excelent och vidare till konkuransen. i konkuransen åkte Nessa ut men Blitzen slutade som nr 1 och bästa bruksklasstik  med ck =)


I bästa tik klass var det många fina tikar men Blitzen stod kvar bland d 4 som skulle bli placerade , Desutom hade vi blivit framvinkade att stå längst fram , Men domarn såg väldigt osäker ut och vi fick springa många varv och tillslut vinkade hon fram Ylwas fina champion tik Maggan till 1a platsen och Blitzen som nr 2 och så slutade det men vi fick Certet =) .


I BIR finalen gick Ylwas Maggan mot hennes IO ;) Och idag tog Maggan hem det , stort grattis till Ylwa för kanon resultat !


När det sedan var dags för valp finalerna så slutade Tolovana som nr 2 efter en fin grönlandshund . Vi ställde oxå uppfödargruppen och avelskassen i finalen här slutade våra små skitar som vinnare i båda klasserna =) vilket var väldigt roligt.


på söndagen var det upp riktigt tidigt ( Halv 5) och med tanke på att vi kom i säng vid 11 och vid halv 2 fick gå ut med alla valpar då dom ylade i släpet och ville ut och rastas . Så man var inte så pigg när klockan ringde vi kom inte upp riktigt i tid så det blev ganska stressigt men vi han iaf till tävlingsplatsen ( Hällefors) i god tid . jag var anmäld i 2rc klassen med Blitzen och Nessa . Blitzen som inte tävlat på länge och haft en riktigt lång viloperiod pga valparna . Men hade kört dom ett par gr på kickbike hemma och tyckt att dom gått på bra . Banan här var bara 3,9 km men ändå ganska tuff och mycket uppför . Vi gick iväg bra och dom jobbade på fint kändes väldigt snabbt på raksträckorna och när det inte var alltför brant uppför. Så var nöjd när vi kom imål men vi var 7 st i klassen och flera andra som kör snabbt . När vi senare fick se resultatet såg jag att vi stod som 1 a på 09:53 med 26 sek ner till 2an . Vilket såklart kändes skoj. Filmade hela tävlingen med Go pro ska försöka ladda upp den men har så trögt internett här så får se när det blir av =) .
Nästa tävling vi skall köra är barmarks SM där är det 260 nånting anmälda och 24 av dom i 2rc klassen med riktigt många som kör väldigt bra så det skall blir riktigt spännande och skoj. Helgen efter är det Nordiska mästerskapen i Nybro.

3 utst?llningar och sm?start av drags?songen

Posted by Niklas on September 15, 2013 at 6:00 AM Comments comments (0)

Ja sen vi skrev senast har vi varit iväg på 3 utställningar ;) 2 sphk och en skk


Först ut var våran egen sphk västras utställning i Tånga hed . Valparna var 2 dagar för små för att få ställas ut men det var lika bra det då det var kanon social träning för dom att vara med på en stor träff med mycket hundar och folk . Vi hade bara anmält Nessa som vi ställde i bruksklass där det var 4 fina tikar anmälda Nessa fick excelent men ck:t uteblev och hon blev placerad som 4a men med fin kritik. Så det var en ganska lugn utställning för våran del med  bara 1 hund anmäld . På kvällen var det trevlig gemmensam middag där Agneta Hörnlund föreläste om Långdistansträning . På söndagen körde vi våran skoj race och sedan var det till o packa ihopNästa tripp var lite längre då det var dags för Rasspecialen i Idre . Vi körde upp och delade stuga med Irene och Kenneth ( starax) så vi hade trevligt umgänge hela helgen =) . Här hade vi anmält lite mer hundar, alla valparna + Nessa , Shadi och Nanoq

Domarna här var väldigt hårda det delades ut väldigt få excelent och mycket veryggod och good . Först ut var valparna och våran hane Ruby han gick mot 5 andra valpar tror jag det var och han blev placerad som nr 1 med HP ! . Sedan var det dags för tikarna här var alla våra tikvalpar med + Tanana( Tarzan ) som Malin sundin äger med. Vi fick hjälp av Ylwa som visade Tolovana och det gjorde hon riktigt bra placeringen blev här 1 a Tolovana 2a Minto 3a Galena 4a Tanana och 5a var en tik från kennel shejrix om jag minns rätt fick d 3 första HP . Tanana tyckte domarna var lite tjock ;) men hon ser mycket fin ut och kommer säkerligen bli en välbyggd tik när hon blir stor !


Foto: Helene Moubis

I hanhundsklass hade vi anmält Nanoq då vi inte ställt han på länge . Han har ju inte mycket till front så misstänkte att han skulle få kritik på det och det fick han oxå han fick idag nöja sig med good , men han skötte sig mycket bra som vanligt =)


Foto:Helene Moubis

I tikklass hade vi anmält Nessa i bruks och Shadi i öppen . Nessa skötte sig mycket bra och blev placerad som nr 3 i gruppen med en av väldigt få tikar som fick excelent . Shadi placerade sig som nr 4 i öppenklassgruppen oxå med ett av d få excelent som delades ut .


Vi ställde oxå avels och Uppfödar grupp där vi var ensamma men vi fick HP på båda grupperna och väldigt fin kritik


När det sedan var dags för final för valparna blev det som så att Ruby kamma hem BIS:et och Tolovana blev BIM =)

Foto:Helene Moubis

Extra roligt var oxå att valparnas pappa Tasse blev BIR bruks samt totalt BIM ( bästa hane) på hela utställningen så avelsgruppen vi ställde bestod ju av Bästa hane samt bästa valpar =)
Sedan var jag igår iväg på skk:s internationella utställning i Sofiero där jag bara hade med mig Nessa det var 20 tikar anmälda och Nessa placerade sig som andra bästa tik men iom att tik nr 1 inte var bruksmeriterad fick vi det eftertraktade certet =) så nu behöver hon bara 1 tillDet börjar så smått att bli lite kalla kvällar även om det fortfarande ofta är för varmt för att träna hundarna har vi några kvällar kunnat ge oss ut och träna små rundor vilket hundarna gläds åt . Tyvär har atvns bakaxel rasat så nu är den på en kostsam reparation så blir till att köra 4spann med våran 4 hjuliga vagn men då kan jag tyvär inte köra på många vägar som är lite för mycket terräng så blir lite enformigt nu , aja bara den håller sen speciellt när jag börjar köra in valparna oxå framöver för då blir det lite större spann .


vovvarnas favorit sysselsättning !


Bus valpar

Posted by Niklas on August 24, 2013 at 4:40 AM Comments comments (0)


Valparna växer så det knakar , nu är dom för det mesta ute och busar med de vuxna vovvarna . Nästa helg sak dom få följa med till sphk västras utställning i Tånga Hed det skall bli spännanda :/ men dom är fortfarande för små för att få vara med på utställningen men helgen efter på rasspecialen i Idre så har dom åldern inne =)

Ruby busar med Tolovana


Blitzen busar med Tolovana


Ruby , Galena och MintoNu börjar det äntligen bli kalla kvällar så man kan börja köra vovvarna lite såklart att bakaxeln till Atv:n pajar nu då får hoppas d inte tar för lång tid att få ordning på det iaf


Rss_feed